“Lux Express” palielina reisu skaitu maršrutā Liepāja – Rīga – Daugavpils

18. oktobris, 2024

Baltijas reģionā lielākais autobusu pārvadājumu uzņēmums “Lux Express” ar 22. oktobri papildinās pasažieru komercpārvadājumu reisu skaitu reģionālās nozīmes maršrutā Liepāja–Rīga–Daugavpils, informē uzņēmums.

“Laika posms no maija sākuma, kad uzsākām pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Liepāja–Rīga–Daugavpils, ir tikai viesis vēl lielāku pārliecību, ka Latvijas iedzīvotāji ir “izslāpuši” pēc paaugstināta servisa pakalpojumiem un lielākām ērtībām, izmantojot pasažieru pārvadājumu pakalpojumus,” saka “Lux Express Latvija” valdes loceklis Aldis Ķibēns.

Viņš piebilst: “Esošais pieprasījums deva mums pārliecību pieņemt lēmumu palielināt reisu skaitu, tostarp ieviest jauna veida reisus – ekspresreisus maršrutā Liepāja–Rīga.”

Līdzšinējā viena reisa vietā no 22. oktobra tiks papildus ieviests vēl viens reiss Latvijas garākajā autobusu maršrutā no Liepājas uz Daugavpili un atpakaļ, kas izbrauks no Liepājas pulksten 16.00. Savukārt 23. oktobrī no Daugavpils uz Liepāju autobuss aties pulksten 9.15.

Papildu autobusi no Liepājas uz Rīgu kursēs katru dienu plkst. 9.00, no Rīgas uz Liepāju plkst. 15.00. Tostarp tiks ieviesti jauni reisi piektdienās un svētdienās no Liepājas uz Rīgu plkst. 14.45, no Rīgas uz Liepāju plkst. 10.00.

Ņemot vērā papildus ieviestos reisus, mainīsies arī līdzšinējo reisu atiešanas laiki – no Liepājas uz Rīgu reiss, kas līdz šim izbrauca plkst. 8.30, tagad aties plkst. 8.00, savukārt reiss, kas no Rīgas uz Liepāju izbrauca plkst. 14.30, aties plkst. 14.00.

Izvērtējot klientu pieprasījumu, “Lux Express” reisi, kas no Liepājas uz Rīgu izbrauca plkst. 8.00, savukārt no Rīgas uz Liepāju plkst. 17.40, no 22. oktobra kļūs par ekspresreisiem, kuri nepieturēs Brocēnos, Saldū un Skrundā.

“Esam gandarīti, ka pasažieri novērtē izmaiņas tirgus piedāvājumā, un tas tikai nostiprina mūsu stingro pārliecību, ka Latvijā būtu jānotiek aktīvākai jaunu maršrutu atvēršanai komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem, lai attīstītu nozari un veicinātu konkurenci tirgū. Beigu beigās ieguvēji būs ne tikai pasažieri, bet arī valsts budžets,” uzsver “Lux Express Latvija” valdes loceklis.

Tostarp šī reisu skaita palielināšana sniegs papildu iespējas Liepājas pilsētai un tās apmeklētājiem, ņemot vērā nesen parakstīto sadarbības līgumu starp nodibinājumu “Liepāja 2027” un “Lux Express”, lai veicinātu un atbalstītu “Liepāja 2027” programmas kultūras aktivitāšu veiksmīgu norisi, palielinātu apmeklētāju mobilitāti un sekmētu Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 projekta veiksmīgu īstenošanu.

Visi reisi maršrutos Rīga–Liepāja un Liepāja–Daugavpils tiek veikti ar 2023. gadā ražotajiem autobusiem “Irizar i6s Efficient”, kas piedāvā vienu no augstākajiem komforta līmeņiem nozarē. Turklāt visos autobusos būs pieejamas tualetes, wi-fi, mediju ekrāni ar saturu arī latviski, kā arī bezmaksas karstie dzērieni.

Lux Express Group” ir starptautisks autobusu pārvadātājs, kas nodrošina starptautiskus tālsatiksmes reisus uz lielākajām Baltijas pilsētām un Varšavu, kā arī iekšzemes pasažieru pārvadājumus Igaunijā. Autoparku veido 99 augsta komforta autobusi.