Post

1000 BOLT skrejriteņi būs pieejami bez maksas 22. septembrī

21. septembris, 2023

Atzīmējot Starptautisko dienu bez auto, piektdien, 22. septembrī koplietošanas skrejriteņu operators “Bolt” 14 Latvijas pilsētās piedāvās iespēju pārvietoties ar uzņēmuma skrejriteņiem bez maksas.

22. septembrī ar konkrētiem “Bolt” skrejriteņiem varēs pārvietoties bez rezervācijas un brauciena maksas.

To, vai par skrejriteņa izmantošanu jāmaksā, lietotāji varēs uzzināt, noskenējot skrejriteņa QR kodu pirms brauciena uzsākšanas.

Kopumā visās Latvijas pilsētās, kurās pieejami “Bolt” mikromobilitātes pakalpojumi, tiks nodrošināti 1000 skrejriteņi ar bezmaksas braucienu iespēju. 600 no tiem atradīsies Rīgā.

Lietotāji ar vienu konkrētu skrejriteni bez maksas varēs pārvietoties līdz divām stundām, taču pastāv iespēja par brīvu izmantot vairākus skrejriteņus.

“Šogad 22. septembrī esam nolēmuši “Bolt” lietotājiem sniegt iespēju ar konkrētiem skrejriteņiem pārvietoties bez maksas, tādējādi aicinot personīgā auto vietā izvēlēties videi draudzīgāku transportu un kopā pilsētvidi padarīt brīvāku no automašīnām un patīkamāku cilvēkiem,” saka “Bolt” skrejriteņu operāciju speciālists Latvijā Valts Marga.

Jau ziņojām, ka noslēdzoties Eiropas mobilitātes nedēļai, piektdien, 22. septembrī, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti savām ikdienas gaitām Rīgā bez maksas izmantot sabiedrisko transportu, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Eiropas mobilitātes nedēļas gaitā šogad Rīgā notika vairāki tematiskie pasākumi un diskusijas, lai pievērstu sabiedrības uzmanību sabiedriskajam transportam, elektriskajam autotransportam, veloinfrastruktūrai, kā arī tehnoloģijām, ar kuru palīdzību var uzlabot pilsētvidi.