Latvija paplašina sadarbību aviācijas jomā; aviopasažieriem būs izdevīgāki lidojumi

25. oktobris, 2024

Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) gadskārtējā pasākumā ICAN2024, kas veltīts starptautisko divpusējo gaisa satiksmes nolīgumu jautājumiem, paraksta vairākus nolīgumus un saprašanās memorandus par sadarbību aviācijas jomā, kas nākotnē stiprinās Latvijas aviācijas nozares konkurētspēju.

Pasākuma ietvaros Latvija parakstījusi gaisa satiksmes nolīgumus ar Dominikānas Republiku, Seišeļu Salām, Gajānas Republiku, kā arī parakstīti saprašanās memorandi ar Bahamu Salu, Austrālijas, Saūda Arābijas, Ugandas, Kubas, Tanzānijas un Ganas valstu aviācijas autoritātēm.

Šādu divpusēju saprašanās memorandu parakstīšana jau šobrīd dod tiesības Latvijas un iepriekš minēto valstu aviokompānijām slēgt sadarbības līgumus par lidojumiem savu maršrutu tīklos, tai skaitā arī lidojumu kodu dalīšanas līgumus, kā rezultātā aviopasažieriem no Latvijas paplašināsies lidojumu savienojumu pieejamība par izdevīgākām cenām.

Savukārt ar Nigērijas delegāciju tika sekmīgi uzsāktas konsultācijas par gaisa satiksmes nolīguma teksta saskaņošanu, nolūkā vienoties par kopīgu redzējumu gaisa satiksmes savienojamībā starp abām valstīm.

“Transporta nozares konkurētspējas stiprināšana ir viena no Satiksmes ministrijas prioritātēm, kur aviācijas nozares attīstībai un starptautiskās sadarbības paplašināšanai ir nozīmīga loma. Mums paveras jaunas iespējas gan biznesam, gan ceļotājiem no un uz Latviju. Tas savukārt dod jaunus impulsus biznesa attīstībai un valsts tautsaimniecības izaugsmei kopumā,” atzīst satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Latvijas aviācijas nozares intereses ICAN2024 pasākumā, kas notiek 2024. gada 21. – 25. oktobrī Malaizijā, Kualalumpurā, pārstāv Satiksmes ministrijas delegācija valsts sekretāra vietnieces Elīnas Šimiņas – Neverovskas vadībā.

ICAO organizētais gaisa satiksmes nolīgumu (ICAN) pasākums katru reizi notiek citā pasaules reģionā, lai veicinātu kontaktus ar attiecīgā reģiona valstu aviācijas nozares iestādēm un aviokompānijām, tādējādi uzlabojot starptautisko aviopārvadājumu attīstību. Šogad ICAN pasākumā piedalījās vairāk kā 700 delegāti no 86 pasaules valstīm.

 

 

Avots: www.sam.gov.lv