Pastaiga “Izgaismotā LIEPĀJA” 2023

16. marts, 2023

Pastaiga “Izgaismotā Liepāja” norisināsies trīs vakarus – 17., 18. un 19. martā – no plkst. 19.00 līdz 23.00. Liepājnieki un pilsētas viesi varēs aplūkot gaismu pārvērsto pilsētu un kājām izstaigāt aizraujošu gaismas objektu maršrutu. Gaismas objektus veidos zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki no visas Latvijas.

Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 tematiskā līnija “Pilsēta paradokss” ir 2023. gada pastaigas “Izgaismotā Liepāja” vadmotīvs, par kuru reflektēs gaismu mākslinieki.

Pastaigā “Izgaismotā Liepāja” būs apskatāmi 17 gaismas objekti.

Pastaiga “Izgaismotā Liepāja” 2023

Pastaigas laikā būs izgaismots arī Liepājas radio un televīzijas centra tornis Celtnieku ielā 6/8. Jūras spēki ar lāzeriem un gaismām Liepājas karoga krāsās izgaismos divus kuģus 84. piestātnē, kā arī elektroniskajā displejā varēs redzēt īsus video par Jūras spēku veicamajiem uzdevumiem un dienesta gaitu.

Aicinājums piedalīties video projekciju grafikas konkursā “Pilsēta paradokss”

Konkursā aicināti piedalīties Latvijas video mākslinieki un grafiķi, multimediju nozares studenti, jaunieši, kuri strādā ar video grafiku un citi interesenti. Video projekciju grafikas konkursā izrādītos darbus vērtēs pastaigas “Izgaismotā Liepāja” apmeklētāji un uzvarētājs saņems stipendiju 500 eiro vērtībā. Lasīt vairāk.

Pastaiga “Izgaismotā Liepāja” gida pavadībā

  • 17. martā plkst. 19.00 latviešu valodā
  • 18. martā plkst. 19.00 latviešu un angļu valodā
  • 19. martā plkst. 19.00 latviešu valodā

Tikšanās pie Liepājas Universitātes, Lielajā ielā 14. Dalība bez maksas.