Darbu sāk jauna taksometru pakalpojumu mobilā lietotne “Forus Taxi”

1. augusts, 2022

Autotransporta direkcija ir reģistrējusi jaunu mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzēju darbībai Latvijā – “Taxigo Tallinn” OU, kas taksometra vai pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili izsaukšanai piedāvās mobilo lietotni “Forus Taxi”. Līdz šim šādus pakalpojumus Latvijā sniedza zīmoli “Bolt” un “DispoCars”.

“Tixigo Tallinn” OU reģistrācija veikta ar nosacījumu, ka uzņēmums pirms pakalpojumu sniegšanas uzsākšanas apliecina, ka datu nodošana Valsts ieņēmumu dienestam tiek nodrošināta tiešsaistē uzreiz pēc brauciena. Pakalpojumu sniedzējs Autopārvadātāju informatīvajā datu bāzē ir reģistrēts šī gada 27. jūlijā (atbilstoši Autopārvadājumu likuma un Ministru kabineta 2019. gada 19. novembra noteikumu Nr. 541 “Noteikumi par tīmekļvietņu vai mobilo lietotņu pakalpojuma sniedzējiem pasažieru komercpārvadājumos ar taksometru un vieglo automobili” 4. punktam).

“Forus Taxi” lietotne jau ir pieejama Igaunijā un Lietuvā, un tagad pasažieriem to būs iespēja izmantot arī Latvijā taksometra vai pasažieru komercpārvadājuma ar vieglo automobili izsaukšanai. Jauna pakalpojumu sniedzēja ienākšana palielinās izvēles iespējas pasažieriem izsaukt taksometru, kā arī pārvadātājiem izvēlēties to partneri, kas nodrošina izdevīgākus nosacījumus.

Atgādinām, ka prasība reģistrēt tīmekļvietni vai mobilo lietotni ir kopš 2020. gada, uz pakalpojumu sniedzējiem attiecas tad, ja ar to starpniecību tiek organizēti pasažieru komercpārvadājumi ar vieglo automobili, tostarp taksometru, ja pakalpojumu var pieteikt, apstiprināt un braucienu apmaksāt, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo lietotni.